Teuvo Järvinen haki yritystoiminnalleen jatkajaa, mitä asialle kuuluu nyt?

Julkaistu

Julkaisimme PKE-hankkeen Nelinvoimaa.fi-palvelussa vuoden 2020 lopulla hartolalaisen Teuvo Järvisen mietteitä sukupolvenvaihdoksesta ja yritystoiminnasta luopumisesta. Jutun avulla Järvinen halusi löytää elämänmittaiselle työlleen jatkajaa asiantuntijayritykseensä.

T Järvinen Oy LKV asiakkaat ovat tarvinneet muun muassa perunkirjoitus- ja perinnönjakopalveluita, erilaisten asiakirjojen laadinta-apua, sekä kiinteistö ja huoneistoarviointeja.

– Yhdenkin onnistuneen sukupolvenvaihdoksen myötä, palvelut ja paikallisuus säilyisivät pienissä kunnissa, sekä osaaminen ja verorahat jäisivät alueelle, totesi tuolloin Teuvo Järvinen.

– Tarvittaessa voisin olla mukana rakentamassa jatkajalle myös alueelle sopivaa toimintamallia, joka perustuisi monialayrittäjyyteen ja yhteistyöhön, pohti mentorointimahdollisuuttaan Teuvo.

Teuvon tapa hakea yritykselleen jatkajaa herätti Sannin mielenkiinnon.

Sanni Hölttä työelämänsä tienhaarassa

Yksi juttuun huomionsa kiinnittäneistä ja Teuvon tarjoukseen koukkuun jääneistä oli hartolalainen Sanni Hölttä, joka kertoo omassa työelämässään olevansa tien haarassa.

– Kun näin Nelinvoimaa.fi-jutun Teuvo Järvisen halusta löytää toiminnalleen jatkajaa, herätteli se minussa kiinnostusta.

– Teuvon näkemys monialayrittäjyydestä ja palveluiden jatkuvuudesta alueella kolahti minuun, muistelee viime talvea Sanni.

– Soitin Teuvolle, sovittiin tapaaminen ja juteltiin. Aika pian meillä alkoi yhteistyö sujumaan.

– Kirjanpitotyöt ja perintökaareen liittyvät asiat ovat minulle entuudestaan tuttuja. Niihin olen saanut myös Teuvolta hyvää lisäoppia ja päässyt läheltä seuraamaan Teuvon tapaa hoitaa asiakkuuksiaan. Olen ollut mukana perunkirjoituksissa ja vienyt joitakin niistä myös itsenäisesti loppuun, valottaa alkanutta yhteistyökuviota Sanni.

– Palaset kokonaisuudessa hakevat vielä paikkojaan ja liikaa hätiköimättä odotellaan niiden löytyvän kohdalleen. Esimerkiksi kiinteistövälitykseen liittyvät asiat ovat minulle uusi osa-alue. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, on juuri nyt sivuseikka. Tämä vauhti yhteistyössä tuntuu tällä hetkellä hyvältä molemmille osapuolille, kertoo Sanni.

– Olen kiitollinen, että olen tässä vaiheessa saanut mentorikseni kokeneen Teuvon, joka siirtää tietoaan, osaamistaan ja asiakkaitaan minulle. Joka aamu alan innokkaana viemään asiaan liittyviä juttuja eteenpäin. Samalla minun pitää keskittyä myös opintoihini. Nyt on pari vuotta aikaa miettiä, mitä ja miten haluan tulevaisuuteni rakentaa, kertoo Sanni.

Sanni on kiitollinen siitä, että on saanut kokeneen yrittäjän Teuvo Järvisen mentorikseen.

Oman tiensä kulkija, läheltä yrittäjyyttä seurannut

Aikoinaan Sanni kävi lukion paikallisista ikätovereistaan poiketen Itä-Hämeen Opistolla,  jonka hän sanoo olleen mainettaan parempi paikka suorittaa lukio-opinnot. Yhteisöllisyyden vuoksi Itä-Häme Opisto tuntui toiselta kodilta silloin, kertoo Sanni.

– Lukion jälkeen suoritin parin vuoden ajan avoimessa yliopistossa hallintotieteiden opiskeluja, joita rahoitin työskentelemällä Hartolan S-marketissa. Kun sain S-ryhmästä vakkaripaikan, kaupan ala vei siinä vaiheessa mennessään. Opiskelin työn ohessa merkonomitutkinnon ja S-ryhmän päällikkövalmennuksen. Vuonna 2019 jäin äitiyslomalle Heinolan kirkonkylän Salesta myymäläpäällikön tehtävistä, kertoo työhistoriaansa Sanni.

– Äitiysloman jälkeen en siinä elämänvaiheessa heti halunnut palata takaisin työelämään, vaan jäin opintovapaalle. Suoritan Suomen Yrittäjäopistolla etäopintoina liiketoiminnan ammattitutkintoa taloushallintoon.

– Olin matkan varrella alkanut tehdä muutamalle yritykselle sivutoimisesti kirjanpitoa, siitä lähti osittain kiinnostus ja halu kehittyä myös taloushallinnon osa-alueella, kertoo Sanni.

Sanni Höltälle yrittäjyys itsessään on läheltä nähtyä ja koettua. Oma isä on toiminut yrittäjänä vuosikymmeniä ja puoliso on pyörittänyt omaa yritystään muutaman vuoden ajan.

Teksti ja kuvat:
Anne Lahikainen-Aho
Pienten kuntien elinvoimaa -hanke

Lue Teuvo Järvisen ajatuksia sukupolvenvaihdoksesta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *