Nelinvoimainen kesätuulahdus!

Julkaistu

Sellaisten alueiden sanotaan olevan tulevaisuuden voittajia, joissa yhteistyö ja yhteisöllisyys korostuu. Tähän pureudumme Pienten kuntien akatemian avulla, jonka tekemisestä kerromme juuri ilmestyneessä uutiskirjeessä.

Akatemian alkuvaiheet kevään ja alkukesän aikana ovat olleet sykähdyttäviä eri elämänvaiheessa olevien ihmisten kohtaamisia. Suureksi iloksi paljon vanhoja tuttuja, mutta ilahduttavasti myös uusia tuttavuuksia.

Paikalliset koulutusratkaisut sekä yrittäjyys ovat mahdollisuuksia elinvoimaisuuteen myös pienissä kunnissa. Koulutuksien suunnittelut käynnistyivät keskustelutilaisuuksilla Sysmässä ja Joutsassa. Tavoittelemme hakua ensimmäisiin koulutuksiin jo loppuvuoden aikana.

Paikallisen mentoriohjelman rakentaminen yrittäjyyteen käynnistettiin keskustelutilaisuuksilla kevään aikana. Samalla käynnistyi myös yrittäjyydestä kiinnostuneiden ja jo yrittäjinä toimivien verkostoituminen ja toisiltansa oppiminen.

Löytyisikö alueen monipaikkaisista sellaisia, jotka haluaisivat antaa voimakkaammin panoksensa alueen elinvoimatyöhön tai harkinnan sijaan rohkenisivat oikeasti jopa muuttaa alueelle? Suuntaviivaa tähän saamme kyselyn avulla, joka tehdään yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Kyselyn ja raportoinnin tekee Ursula Sievänen, alueen monipaikkainen itsekin. Kyselyn raportti valmistuu alkusyksyn aikana. Tuloksia ja jatkon työstöä pohditaan yhdessä alueellisessa Elinvoimaa -foorumissa 20.9.2023.

Hankkeeseen liittyvistä kohtaamisista, tapahtumista, tekemisistä ja ilmoituksista voit lukea lisää www.nelinvoimaa.fi. Vahva lukusuositus myös blogiimme, jossa mielenkiintoisia tarinoita aihepiiriin liittyen.
Olettehan yhteydessä matalalla kynnyksellä ”Nelinvoimaisuuteen” liittyen.

Lämminhenkistä ja rentouttavaa kesää!
Anne

Kaikki uutiskirjeet löytyvät täältä. Jos haluat tietoa toiminnasta suoraan sähköpostiisi, tilaa uutiskirje!