Elinvoimaisia keskikesän kuulumisia

Julkaistu

Koronantäyteinen vuosi on heijastunut kaikkeen toimintaamme hidastamatta kuitenkaan itse tekemistä hankkeessamme. Ehkäpä jopa päinvastoin. Pakon edessä otettu digiloikka on tuonut ylimaakunnalliseen yhteistyöhön helppoutta ja ajankäyttöön tehokkuutta.

Myös osa palveluista on tullut reunakuntien kohderyhmille paremmin saavutettaviksi. Esimerkkinä verkossa suoritettavien opiskelumahdollisuuksien monipuolistuminen ja niiden ulottuminen myös työvoimapoliittisiin koulutuksiin. Myös virtuaaliset rekrytapahtumat ovat tuoneet työnantajille uudenlaisen ulottuvuuden tehdä työmahdollisuuksiaan tunnetuksi.  

Virtuaalisten tapaamisten ja tapahtumien ohessa olemme pystyneet tapaamaan myös alueen toimijoita ja yrittäjiä kasvokkain kymmeniä kertoja tämänkin vuoden kuluessa. Nämä kasvokkain tapaamiset ovat olleet erityisen voimaannuttavia. Erityisen hienoa on ollut huomata yhteydenpidon muuttuneen yhä enemmän kaksisuuntaiseksi, eli myös meihin päin ollaan yhteydessä. Näin toivomme olevan myös jatkossa!

Alueen työvoiman saatavuuteen ja työllistymisen edistämiseen luotuun Nelinvoimaa.fi palveluun olemme saaneet jo yli sata työmahdollisuutta markkinointiin. Tällä saralla työ myös jatkuu ja voit lukea asiasta lisää tästä:

Kesätauon jälkeen on käynnissä jo hankkeen viimeinen toimintaneljännes. Syyskauteen mahtuu vielä paljon yhteistä tekemistä ja hyviksi koettujen toimintatapojen eteenpäin viemistä. Toivon mukaan myös uusia avauksia teiltä toimijoilta yhteiseen mahdolliseen tulevaan.

Kesän aikana ”Lähellä lähihoitajakoulutuksessa” vetovastuu siirtyy Gradialta Salpaukselle. Käytännössä tämä näkyy myös lähiopetuspäivien siirtymisenä Joutsasta Sysmään, jonne järjestämme yhteiskuljetuksen Joutsasta, Pertunmaalta ja Hartolasta elokuusta lähtien. Koulutuksesta ja mukana olleiden toimijoiden palautteesta voit lukea lisää tästä:

Vielä muutama sananen tulevista syksyn tapahtumista.

Elokuun viimeisenä lauantaina 28.8. klo 11-15 järjestämme yhteistyössä Mahdollisuuksia ja massia -hankkeen kanssa alueellisen Pop Up -ravintolapäivän. Kyseessä on yhden päivän Pop Up -ravintoloiden ”alueellinen juhlapäivä”, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan tai kahvilan, minne itse haluaa. Tapahtuman avulla kannustamme kokeilemaan pienimuotoisesti yrittämistä ja oman konseptin testaamista. Ilmoittautuminen ravintolan pitäjäksi on jo käynnissä.

Lisätietoa tapahtumasta:

Elokuun lopussa 31.8. klo 18-21 vietetään ensimmäistä alueellista Yrittäjähäppeninkiä Joutsassa. Illan päätähtiä ovat yrittäjät itse ja tapahtuman tähtipölyyn ovat tervetulleita kaikki alueella toimivat ja vaikuttavat yrittäjät. Sen lisäksi saamme tilaisuuteen myös vierailevan tähden, joka valottaa meille omaa tarinansa maailman metropoleista maaseudun rauhaan.   

Myöhemmin syksyllä on luvassa myös uudenlaista alueella toteutettavaa mentorointia ja koulutusta yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Tiedotamme näistä kaikista enemmän heti kesätauon jälkeen.

Olemme Kaisan kanssa kesätauolla 5.-30.7.2021 välisen ajan.

Lepohetkiä ja kauneutta kesään!
Anne Lahikainen-Aho
PKE -hankkeen projektipäällikkö