YRITTÄJÄTARINA: Yrittäjän hyvä maine kantaa, case Katri Auvila

Julkaistu

Kotihoitoa tarjoavan yrityksen perustaja Katri Auvila

– Työskentelin yli kymmenen vuotta julkisen puolen kotihoidossa ja aloin miettimään, että mitä sitä tekisi, kun on vielä pitkään työuraa jäljellä. Jäin palkattomalle vapaalle ja tein sairaanhoitajana keikkaa, jolloin oli aina se uuteen paikkaan meneminen ja sen sietäminen, ettei heti tiedäkään asioita. Sitten se vähän tuli, että pitäisiköhän sitä… , kertoo Katri Auvila ajatuksiaan yrittäjäksi lähtemisestä.

Ammattitaitoa oli karttunut ja luottamusta omiin kykyihin tehdä työtä itsenäisesti. Katri koki vanhustyön omakseen ja tiesi, ettei Joutsassa juurikaan ole hoiva- alan yrittäjiä ja työntekijätilanne vanhusyksiköissä oli heikko. Yrityksen perustamiseen tarvittiin kuitenkin vielä aviomiehen tuki ja otollinen ajankohta.

– Mies alkoi hirveästi kannustamaan ja lapsetkin ovat jo vanhempia, niin työssä joustaminen on mahdollista eri tavalla.

Kun vuosi vaihtui vuoteen 2019, teki Katri päätöksen ryhtyä yrittäjäksi ja perusti kotihoidon palveluja tarjoavan Hoivapalvelu Kaisla Oy:n, mikä toimii Joutsan, Luhangan ja Toivakan alueella.

Katri on alkuperäinen joutsalainen ja hänelle oli itsestään selvää, että yritys toimii siellä. Hyvä maine hoitotyön ammattilaisena on ollut eduksi.

– Ehdottomasti halusin tähän tuttuun paikkaan. On helppo tehdä töitä pienessä kunnassa, ja minulle on ollut hyötyä siitä, että niin moni tuntee minut kotihoidon kautta esim. terveysasemilla ja sellaisissa paikoissa ylipäätään, missä ovat voineet vähän minun palveluitani mainostaa. Paras mainos on tuttavakontaktit, kun toinen asiakas mainostaa toiselle.

YRITTÄJYYS ON KANNATTANUT

Yrittäjyyteen johdattivat Uusyrityskeskus ja Joutsan kunta. Katri sai starttirahan ja haki hoivatyöhön tarvittavat luvat. Markkinointi tapahtui ottamalla yhteyttä kotihoitoon, yksityisiin palveluyksiköihin sekä kertomalla yrityksen tarjoamista palveluista mm. perusturva- ja vanhustyönjohtajalle.

Katri tarjoaa vuokratyöpalveluita, mitkä ovatkin työllistäneet Katria siinä määrin, että hän tekee säännöllisesti töitä kolmeen eri yksikköön. Lisäksi hänellä on yksittäisiä vanhusasiakkaita. Töitä on koko ajan, eikä kaikkialle edes ehdi. Lisäapujakin on jo palkattu.

– Kesällä minun kauttani tekivät pari työntekijää vähän keikkoja. Kaikki se palkkoihin liittyvä on uutta, mutta onneksi olen saanut kirjanpitäjältäni siihen tukea, että osaan kaikki lomakorvaukset ja muut, ottaa huomioon.

Tulevaisuudessa työntekijöiden palkkaaminen vakituisemminkin on käynyt mielessä, joka paikkaan, kun ei itse ehdi ja vapaistaan Katri haluaa pitää kiinni, tunnistaen oman jaksamisensa tärkeyden.

– Haluan pitää vähintään 1 tai 2 vapaapäivää viikossa perheen takia ja ettei liikaa väsyisi ja kuormittuisi. Ainahan se houkuttelee, kun töitä tarjotaan ja välillä miettii, että pitäisikö ottaa kaikki, jos niitä ei kohta olekaan. Mutta ehkäpä niitä on.

Katri on tyytyväinen ratkaisuunsa ryhtyä yrittäjäksi.

– Tämä tilanne on oikein hyvä. Tykkään vaihtelusta ja tässä on sopivasti vastuuta. Olen tyytyväinen, että saan tällä työllä itseni elätettyä. Ainut mitä on ikävä, niin työporukkaa kotihoidosta, se oli tosi mahtava.

TEKSTI: Kaisa Karlsson/Pienten kuntien elinvoimaa

KUVA: Hoivapalvelu Kaisla Oy kotisivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *