Sivutoimiyrittäjyydellä lisäpotkua Elisa Mannilan elämään

Julkaistu

Vuosittain noin 18 000 suomalaista aloittaa yrittäjätaipaleensa yksityisenä elinkeinonharjoittajana perustamalla toiminimen.

Toiminimi sopii yritysmuodoksi niin päätoimiselle pienyrittäjälle, kuin päivätyön ohessa sivutoimisesti lisätienestejä hankkivalle työssäkävijälle.

– Ei varsinaisesti toimeentulon takia, vaan enemmänkin mahdollisuuden takia toteuttaa asioita omalla tyylillä. Samalla siinä itsekin kehittyy, toteaa sysmäläinen Elisa Mannila sivutoimiyrittäjyydestään.

Työterveyshoitajan toimi Työterveys Wellamo Oy:ssa on Elisan varsinainen päivätyö viitenä päivänä viikossa. Elisan vastaanotolle pääsevät työterveyshuollon asiakkaat, joita ovat Sysmän ja Hartolan kunnan lisäksi alueen yritykset.  

– Olen työskennellyt Wellamossa vuodesta 2010 lähtien. Tykkään työstäni ja erityisesti saan voimaa ihmisten kohtaamisesta. Haluan auttaa asiakkaitani löytämään ratkaisuja hyvinvointinsa parantamiseen. Toivottavasti halu auttaa näkyy myös asiakkaille päin, toivoo Elisa.

Yrittäjyys alkoi erityisesti kiinnostaa muutama vuosi sitten YAMK-opiskelujen lopputyön yhteydessä.

– Perhepiirissä on aina ollut yrittäjähenkisiä ihmisiä. Kait yrittäjyys on jollain lailla sukuvika ja joku siinä vaan kiehtoo, pohtii Elisa.  

Elisa auttaa -avaimia liikuntaan, ravintoon ja uneen

Vuosi sitten keväällä sivutoimiyrittäjyys kävi Elisa Mannilan kohdalla toteen toiminimen perustamisen myötä.

Oman toiminimen avulla voi kokeilla erilaisia asioita ja kehittää hyvinvointineuvontaa enemmän itsensä näköiseksi.

Elisa auttaa -konsepti tukee elintapojen muutokseen. Asiakas voi olla kuka tahansa, joka kokee tarvitsevansa muutostukea liikunta-, ravinto- tai unitottumuksiin. Tapaamiset hoituvat nykytrendin mukaisesti etäyhteyksien avulla.

Ensimmäisenä vuotena asiakkaat ovat tulleet kevyen Facebook-markkinoinnin avulla. Asiakasmäärän Elisa haluaa pitää maltillisena, jotta oma pakka pysyy kasassa. Myös tästä syystä yritystoiminnan paperihommat hoituvat OP-kevytyrittäjäpalvelun avulla.

”Perhepiirissä on aina ollut yrittäjähenkisiä ihmisiä. Kait yrittäjyys on jollain lailla sukuvika ja joku siinä vaan kiehtoo.”

Elisan haaveet yrittäjyydestä kävivät toteen vuosi sitten keväällä.

Säännöllinen elämänrytmi ja liikunta auttaa jaksamaan

Päivätyön ja sivutoimisen yrittäjyyden lisäksi Elisa elää normaalia lapsiperheen arkea ja ehtii myös opiskella tulevaisuutta varten. Intohimoisen liikunnan harrastajan kalenterista löytyy tilaa vielä Sysmän Sisun hallitustyöskentelyyn.

– Säännöllinen elämänrytmi mahdollistaa liikunnan mahduttamisen arkeen. Liikettä on pakko saada oman jaksamisen takia. Samalla liikunta on omaa aikaa ja kanava purkaa kilpailuhenkisyyttä itseä vastaan.

– Kaikkein tärkeintä, liikunnan avulla yritän taata itselleni mahdollisimman hyvät yöunet, avaa oman jaksamisen ja hyvinvointinsa saloja Elisa.

– Lasten kanssa myös paljon liikutaan ja touhutaan yhdessä, siitä tulee hyvä mieli, iloitsee Elisa.

– Tässä hetkessä elämässä kokonaisuus toimii hienosti. Päivätyö on lähellä, perheen arki rullaa ja sivutoiminen yrittäjyys ja opiskelut tukevat ammatillista kehittymisitä.

– Juuri nyt näin on hyvä, toteaa Elisa Mannila.

Omasta ja toisten hyvinvoinnista huolehtiminen on Elisa Mannilalle ykkösasioita elämässä.

Elisan hyvinvointivinkit koronakevääseen

Omasta kunnostan kannattaa pitää huolta.

– Jotta elämässä pääsee näkemään ja kokemaan itselle merkityksellisiä asioita. Työ on toki tärkeä kokonaisuus, mutta se ei saisi viedä kaikkia voimavaroja arjessamme.

– Hyvinvoinnista ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen antaa mahdollisuuden toteuttaa itselle ja lähipiirille tärkeitä asioita.    

Elisa lähettää tsemppiviestin koronajan kevääseen.

– Yritetään keskittyä asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa ja löytää arjestamme asioita, jotka tässä hetkessä tuottavat mielihyvää ja iloa.

– Erilaisille stressin hallintakeinoille tulee olemaan käyttöä tulevaisuudessakin ilman koronaa, joten nyt on hyvä aika ottaa haltuun sinulle sopivat tavat pitää huolta omasta jaksamisesta, tsemppaa Elisa ja toivottaa hyvää kevättä meille kaikille.

Teksti: Anne Lahikainen-Aho, Pienten kuntien elinvoimaa -hanke
Kuvat: Susanna Hynynen

www.elisamannila.fi

Lue lisää yrityksen perustamisesta.

Yrittäjäksi voi ryhtyä myös ostamalla jo olemassa olevan yrityksen. Tässä yksi mahdollisuus Pertunmaan Pesula.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *