Nuoren pizzeriayrittäjän kesä ylitti odotukset – myi 840 pizzaa, tienasi hyvin ja laajensi bisnestään: ”Yrittäjyys on ehdottomasti minun juttuni”

Julkaistu

Anton Ahlgrenin kesä pizzeriayrittäjänä onnistui yli odotusten.
Kuva: Tanja Rihu

14-vuotias Anton Ahlgren on erittäin tyytyväinen ensimmäiseen kesäänsä yrittäjänä Sysmän Vintturissa. Töitä oli paljon ja välillä kiirettä, mutta Yhden lehmän navetan pubin asiakkaat rakastuivat pizzoihin.

Vantaalaisen Anton Ahlgrenin äänestä kuuluu onnistumisen ilo, kun nuori yrittäjä kertoo kesästään.
Vasta 14-vuotias kasiluokkalainen paistoi kesäviikonloput pizzaa Yhden lehmän navetan pubissa Sysmän Vintturissa.
– Kesä oli erittäin hyvä ja täytti kaikki odotukset. Myin 840 pizzaa, liikevaihtoa sain 10 000 euroa ja ikäviä kommentteja tuli tasan yksi, Ahlgren summaa.

Pizzoja meni kesän aikana satoja. Kuva: Tanja Rihu

Idea yrittäjyydestä lähti talvella Diili-ohjelman innoittamana. Perheen pyörittämän kesäpubin asiakkaat olivat aiemmin toivoneet tarjolle ruokaa, joten Ahlgren päätti perustaa kesätyökseen pizzerian.
Donna Italia -pizzapohjien mukana pubiin muutti kunnollinen pizzauuni. Asiakkaat ottivat pizzat heti hyvin vastaan.
– Juhannuksena meni 100 pizzaa. Silloin oli aika kiire, Ahlgren myöntää.
– Onneksi paistoaika on lyhyt, niin jonot eivät kasvaneet älyttömän pitkiksi. Ja kiireisimpinä päivinä minulla oli kaveri apuna.

Kiireisimpinä päivinä Anton palkkasi pizzeriaan avukseen kaverinsa Danil Smirnovin.
Kuva: Yhden lehmän navetan pubi

Innokas yrittäjä laajensi ja kehitti bisnestään kesän aikana. Menuun lisättiin alkuperäisten pizzojen margheritan, kinkun ja salamin lisäksi kanttarelli-sipuli ja poro-aurajuusto, josta tuli asiakkaiden suosikki.
– Se oli hitti!

Ahlgren otti myyntiin toisen nuoren yrittäjän, 14-vuotiaan tamperelaisen Aaro Väisäsen käsintehtyjä puukkoja.
– Ensimmäiset puukot tulivat torstaina ja perjantaina olin myynyt ne. Ensi kesäksi tilasin Aarolta niitä reilusti enemmän, Ahlgren kertoo.
Elokuussa syntyi uusi tapahtumakin. Koska tuotteita oli myymättä, Ahlgren järjesti Yhden lehmän navetan pubin historian ensimmäiset Venetsialaiset.
– Otettiin vähän riski, kun varattiin bändi ja hankittiin ilotulitus, mutta porukkaa tuli ja voitolle jäätiin!

Anton Ahlgren otti myyntiin toisen nuoren yrittäjän tekemiä puukkoja.
Kuva: Yhden lehmän navetan pubi

Pizzeria oli avoinna kymmenen viikon sesongin aikana kaikki viikonloput eli yhteensä 34 päivää. Syyskuussa oli kanta-asiakkaiden ilta, jolloin pizzauuni kuumeni jälleen.
Kesä meni nopeasti ja pisimmät työpäivät kestivät 13 tuntia, mutta nuorta yrittäjää ei kaduta.
– Töitä pitää tehdä paljon, että pärjää, mutta tykkäsin tosi paljon. Mieluummin olisin töissä kuin koulussa, mutta kai tämä on hoidettava, Vantaan Steiner-koulun kasiluokkalainen naurahtaa.

Yrittäjyydestä Anton Ahlgren ei aio luopua. Tulossa on myös Päijät-Hämeen yrittäjien kokoontuminen, jonne nuori yrittäjä lähtee verkostoitumaan.
– Yrittäjyys on ehdottomasti minun juttuni ja otan homman tosissani, mutta mennään rennosti eteenpäin.
Uusia liikeideoita suorastaan pulppuaa Ahlgrenilta. Vitsinä syntynyt idea luksusmökistä Vintturissa on siinä pisteessä, että kahden vuoden päästä pitäisi olla valmista.
– Laskettiin, että sesonkiajan kovilla vuokratuotoilla rakentaminen voisi kannattaa, Ahlgren paljastaa.

Menu laajeni kesän aikana kahdella pizzalla, joista poro-aurajuusto oli asiakkaiden suosikki.
Kuva: Yhden lehmän navetan pubi

Se on varmaa, että pizzeria avautuu jälleen ensi kesänä Yhden lehmän navetan pubissa ja talvellekin Ahlgren kehittelee ”jotakin bisnestä”.
– Minusta yrittäjyyttä kannattaa kokeilla. Kun lähtee pienillä kuluilla liikkeelle, niin näkee, tykkääkö vai ei.

Teksti: Tanja Rihu

Löydät kesäkuussa Antonista tekemämme jutun täältä.

Lue lisää myös lokakuussa alkaneesta Nelinvoimaa Yrittäjäkoulutuksesta!

Pienten kuntien akatemia -hanke