Pienessä kunnassa palvelun laatu korostuu

Julkaistu

Anne on toiminut pitkään kultasepän ammatissa
Anne Laitinen esittelee Kalho-korua, minkä hän suunnitteli 20 vuotta sitten Kalholta löydetyn miekanterän inspiroimana.

Hartolalaislähtöinen kultaseppämestari Anne Laitinen aloitti pitkän historian omaavan Sysmän kello ja kulta -liikkeen yrittäjänä vuonna 2007, työskenneltyään aiemmin mm. Helsingissä Tillanderilla.

Sysmän kellolla ja kullalla on pitkä historia

– Sain ihanan liikkeen hyvältä paikalta Sysmän keskustasta ja ensiluokkaisen vuokraisännän, Anne kertoo.

Pienellä paikkakunnalla yrittäjän maine on erityisen tärkeä ja asiakkaat tulevat lähelle monella tapaa. Anne korostaakin laatua niin työn jäljessä kuin asiakaspalvelussakin.

– Asiakkaita pitää palvella nöyrästi ja tasa-arvoisesti, ajatellen aina asiakkaan parasta. Pienellä paikkakunnalla asiakkailla on monenlaisia huolia, joista kaikkia on pystyttävä selvittämään tavalla tai toisella. Paikkakuntalaiset ja kesäasukkaat osaavat arvostaa monipuolista palvelua tarjoavaa liikettä yli kuntarajojen, koska vastaavaa alan liikettä ei ole lähialueen kunnissa, Anne sanoo.

YRITTÄJÄN ON PIDETTÄVÄ TYÖSTÄÄN

Anne kertoo pitävänsä työstään, mikä Annen mukaan on yksi merkittävimmistä tekijöistä yrittäjyyttä harkitseville. Työn mielekkyys syntyy Annelle sen monipuolisuudesta, vaihtelevaisuudesta ja asiakaspalvelusta.

-Asiakkailta saatu myönteinen palaute on paras palkka, Anne sanoo.

Anne muistuttaa, kuinka yrittäjän tarvitsee hallita ammattitaidon lisäksi talousasiat, mihin niin ikään pieni paikkakunta tuo ominaispiirteitä: kesä ja talvi kun näyttäytyvät erilaisina kassavirtoina. Lisäksi lomia ei ole kukaan jakelemassa, jolloin omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on yrittäjän omalla vastuulla. Luonnekin ratkaisee.

-Olen positiivinen ja uskon aina, että kaikesta selviää, Anne kertoo ideologiastaan.

KULTASEPPÄMESTARIN KORUT KERTOVAT TARINOITA, YKSI NIISTÄ ERITYISEN HENKILÖKOHTAISEN

Annen ja Katrin yhteistyönä syntyi koru rintasyöpään sairastuneiden tukemiseksi
Anne ja Katri toteuttivat yhteistyössä rintasyöpään sairastuneiden tukemiseen korusarjan. Molemmilla on sairaudesta omakohtainen kokemus.

Jos kaikki Annen suunnittelemat korut ovat henkilökohtaisia, on viimeisin, Toisaalta -korusarja, sitä erityisesti. Rintasyöpään sairastuneiden tukemiseen Katri Simolan ideoima ja hänen omakohtaisilla ajatuksilla sairaudesta kertova, ja Annen yhdessä hänen kanssaan suunnittelemansa korusarja valmistui syksyllä 2019. Korusarja kerrytti Roosanauha keräystä 20 €/koru. Tämän jälkeen Anne sai oman rintasyöpädiagnoosin, jolloin korusta tuli entistä henkilökohtaisempi.

Kiitokset tukemisesta vaikeina aikoina Anne antaa miehelleen, ystäväpiirilleen sekä asiakkailleen.

-Olen onnellinen mieheltäni saamasta korvaamattomasta tuesta ja avusta kaikessa. Se on ollut ehdottoman tärkeää toipumisessa ja jaksamisessa työssäni. Kiitollinen olen myös hyviltä ystäviltäni saamastani vertaistuesta, kaikesta kannustuksesta ja avusta sekä lämmin kiitos ymmärtäväisille asiakkaille. Työt jatkuvat. Tervetuloa ostoksille!

TEKSTI : Kaisa Karlsson/Pienten kuntien elinvoimaa

KUVAT: Anne Lahikainen -Aho ja Anne Laitinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *