Elinympäristö veti Pertunmaalle asumaan ja yrittämään

Julkaistu

”Halusimme tarjota lapsillemme hyvän ympäristön lapsuuteen, siksi muutimme Pertunmaalle”, sanoo Svetlana Voronkova.

– Halusimme tarjota lapsillemme hyvän ympäristön kasvaa ja elää, siinä syy miksi päädyimme vuonna 1995 Pertunmaalle, kertoo Svetlana Voronkova.

– Aikomuksenamme oli perustaa kahvila. Pian selvisi, että kahviloita oli Pertunmaalla siinä vaiheessa jo neljä, muttei yhtään pesulaa. Siksi päätimme perustaa pesulan.

Elettiin vuotta 1998 ja Deltatop Oy:n aputoiminimeksi tuli Pertunmaan Pesula. Nyt pesula on toiminut jo yli kaksi vuosikymmenetä, työllistäen minut ja mieheni kokoaikaisesti, kertoo Svetlana.

– Yrittäjyys on meille elämäntapa. Olemme arvostaneet vapautta aikatauluttaa työ ja säädellä työn määrää myös perhetilanne huomioiden. Yhteinen aika perheen kanssa on ollut helpompaa järjestää yrittäjänä kuin ansiotyössä, kertoo kokemuksestaan Svetlana.

– Meille oli tärkeää, että työpaikka oli lähellä, kun lapset menivät kouluun. Koulupäivän jälkeen he tulivat suoraan koulusta pesulalle meitä auttamaan. Pienestä asti lapset ovat oppineet näkemään, mitä yrittäjyys on ja miten kovasti työtä se vaatii.

”Pienestä asti lapset ovat oppineet näkemään, mitä yrittäjyys on ja miten kovasti työtä se vaatii.”

Yhdessä tekeminen on kasvattanut myös perheen yhteishenkeä. Lapsena saatu oppi työn merkityksestä ja yrittäjyydestä kantaa heitä nyt heidän omassa elämässään.

– Olemme lapsillemme pyrkineet opettamaan, ettei ihan helpolla kannata luovuttaa, kertaa ylpeänä menneisyyttään Svetlana Voronkova.

Pesulatoiminta on tuonut toimeentulon Svetlana Voronkovan perheelle jo yli kaksi vuosikymmentä.

Kuortti, hyvä paikka yrittää

– Kuortti on ollut hyvä paikka yrittää. Yrityksen alkuaikoina oltiin ihan paraatipaikalla, silloisen päätien eli vanhan Heinolan tien varressa ja Kuortin torin laidassa, entisessä Säästöpankin kiinteistössä. Oma kiinteistö tarjoaa hyvät ja asianmukaiset tilat pesulatoiminnalle.

Tien toisella puolella sijaitseva Iso Palojärvi on lisännyt alueen viihtyisyyttä.

– Kuortin keskeinen sijainti viitostien varressa on ollut parasta, kertoo Svetlana.

”Kuortin keskeinen sijainti viitostien varressa on ollut parasta.”

Pertunmaan Pesulassa on tullut aika hakea pesulatoiminnalle jatkajaa, osin henkilökohtaisista syistä.

Pesulatoiminalle haetaan nyt jatkajaa, koti pysyy Pertunmaalla

Ajatusta pesulan myyntiin laittamisesta on kypsytelty pikkuhiljaa, osin henkilökohtaisista syistä.

– Tarjoamme tässä nyt mahdollisuuden uudelle yrittäjälle työllistyä ja saada hyvä toimeentulo. Tärkeää olisi löytää pesulatoiminnalle jakaja myös siksi, että turvattaisiin myös pienellä paikkakunnalla palveluiden säilyminen ja elinvoimaisuus alueella, toivoo Svetlana.

”Tarjoamme tässä nyt mahdollisuuden uudelle yrittäjälle työllistyä ja saada hyvä toimeentulo.”

– Koti pysyy ja elämän jatkuu Pertunmaalla myös sen jälkeen, kun toiminalle löytyy jatkaja. Nykyään myös lapset tulevat mielellään vierailulle Pertunmaalle, omaan lapsuuden kotiinsa. Elämää täyttävät nyt myös jo lapsenlapset. Toivottavasti saamme niitä vielä myös lisää, hymyilee Svetlana Voronkova toiveikkaana.

Teksti ja kuvat:
Anne Lahikainen-Aho
Pienten kuntien elinvoimaa -hanke

KATSO LISÄÄ PESULAN OMISTAJANVAIHDOKSESTA TÄÄLTÄ

Jos kiinnostuit asiasta, ole rohkeasti yhteydessä yrittäjään!
Svetlana Voronkova, 040-589 3810
svetlana.voronkova@hotmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *