Yrittäjyyskiertue antoi hyvät eväät mentorointiohjelmalle – kiitos kaikille osallistujille omista yrittäjätarinoista!

Julkaistu

Vuodesta 1979 Pikkupuoti Oy:n yrittäjänä toiminut Erja Raittinen ja keväällä yritystoiminnan uudelleen aloittanut Tiinan kahvilan Tiina Soilu ovat tunteneet toisensa koko ikänsä ja tapasivat Joutsan yrittäjyystilaisuudessa. Naisia yhdistää myös intohimo yrittäjyyteen.

Ota Askel yrittäjyyteen -kevätkauden kiertue päätettiin eilen Joutsan tilaisuuteen. Kevään aikana avoimia keskustelutilaisuuksia yrittäjyydestä järjestettiin myös Hartolassa ja Sysmässä. Pertunmaan oma tilaisuus siirtyi syksylle.

Menestyvän yritystoiminnan taustalla on aina hyvä tarina, tiivisti Joutsassa pitkän linjan yrityskehittäjä Petrikki Tukiainen Keski-Suomen Yritysideasta.
Kaikissa keskustelutilaisuuksissa kuultiin paljon paikallisten ihmisten omia yrittäjätarinoita ja monenlaisia ajatuksia yrittäjyyteen liittyen.
Iso kiitos kaikille mukana olleille oman tarinansa jakamisesta!

Hartolassa mukana oli yrittäjyydestä kiinnostuneita ihmisiä sekä asiantuntijoina TE-hallinnon Annika Kuhlman ja Päijänne-Leader Jukka-Pekka Jauhiainen.

Yrittäjyystapahtumissa tuli esiin, että tuki yritystoiminnan alkumetreillä voi olla rahallista, asiantuntijuutta tai verkostoitumista.
Saimme paikalle jokaiseen tapahtumaan asiantuntijoita, jotka ovat valmiita auttamaan yrittäjyyden alkumetreillä ja jatkossakin.


Hartolassa TE-hallinnon Annika Kuhlman ja Päijänne-Leader Jukka-Pekka Jauhiainen kertoivat aloittavan yrittäjän tukimuodoista, joita on paljon.
Sysmässä tilaisuuteen osallistuivat Jauhiaisen lisäksi TE-palveluiden starttirahojen asiantuntija Minna Silenius.
Joutsassa keskustelemassa olivat TE-hallinnon Teija Kunnari ja Maaseutukehityksen Tiina Seppälä.

Sysmän tapahtumaan osallistui monipuolinen porukka erilaisia yrittäjiä. 14-vuotias Anton Ahlgren on osa-aikainen yrittäjä, joka pyörittää kesälomalla pitseriaa Vintturissa. Mika Venhovaara on puolestaan tuleva yrittäjä, Raija Hänninen ryhtyi kevytyrittäjäksi eläkeläisenä ja Satu Ärling on tuore yrittäjä.

Saimme kevään yrittäjyystapaamisista hyviä eväitä alueelliseen yrittäjyyden mentorointiohjelman rakentamiseen. Syksyllä jatketaan verkostoitumista ja yrittäjyyden edistämistä alueellisesti.

Teksti ja kuvat: Anne Lahikainen-Aho