Yrittäjätapahtuma yli kuntarajojen: yhteistyössä on elinvoimaa

Julkaistu

Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen (vas.), yrittäjä Saimi Hoyer sekä Pienten kuntien elinvoimaa- hankkeen projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho. Kuva: Marko Latvanen.

Yksi elämä. Muistetaan se. Näin lopetti Saimi Hoyer puheenvuoronsa Pienten kuntien elinvoimaa- hankkeen yrittäjäillassa 31.8. Saimi jakoi oman yrittäjätarinansa vastoinkäymisineen kaikkineen, luoden rohkeutta, uskoa ja toivoa kuulijoihin.

”Sanotaan, että olen rohkea. En minä mielestäni ole. En vain pelkää epäonnistumista.” -Saimi Hoyer. Kuva: Sammy Virtanen.

Joutsassa Cafe´ Meijerinliiterillä pidetyssä tilaisuudessa paikalla oli Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän yrittäjiä n. 50.

Tilaisuuden avasi Joutsan elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki ja juonsi Pienten kuntien elinvoimaa -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja ja Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen.

Yhteistyö illan teemana

Illan teemana korostui yhteistyö. Saimi nosti esille puheenvuorossaan, kuinka yhteistyö on yrittäjyydessä kaiken alku ja juuri.

– Keskustelkaa ja kysykää!

Yrittäjät pohtivat ryhmissä mm. keinoja yrittäjyyden ja yritystoiminnan edistämiseen nelinvoimaa-alueella.

Café Meijerinliiterin omistaja ja kulttuurimatkailun asiantuntija Maija Sydänmaalakka puolestaan kertoi, kuinka matkailijoita eivät kuntien rajat kiinnosta, vaan ylipäätään alueen tapahtumat ja paikat.

Maija Sydänmaalakka kannusti paikalle tulleita kuntarajat ylittävään yhteistyöhön: ”Culture in Nature – tehdään se yhdessä!” Kuva: Sammy Virtanen.

On tärkeää, että yrittäjiä ei kutsuta vain koolle, vaan he ovat aidosti mukana toiminnan kehittämisessä. Tilaisuudessa yrittäjät ideoivatkin muun muassa yhteistyön vahvistamista yli kuntarajojen.

Tilaisuudessa tapahtui verkostoitumista eri kuntien yrittäjien tutustuessa toisiinsa.

Tilaisuutta pidettiin hyvänä starttina yhteistyölle. Yhteistyö ei synny kuitenkaan itsestään, vaan sitä pitää haluta tehdä. Paikalla olijoista huokui motivaatio tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen. Tämän nähtiin nimenomaan lisäävän pienten kuntien elinvoimaa, ei syövän sitä.

Toiveet on kuultu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Tulossa yrittäjävalmennusta yrittäjyydestä kiinnostuneille loppusyksyn aikana.