Tapahtuma: Työvoimapula on pienissä kunnissa kaikkien alojen yhteinen ongelma – voisivatko paikalliset täsmäkoulutukset olla ratkaisu?

Julkaistu

Työvoimapula on monien eri alojen yhteinen ongelma pienissä kunnissa.

Työvoimapula sekä työvoiman kohtaamisongelmat ovat erityisesti pienissä kunnissa todellisuutta.
Työpaikkoja on jatkuvasti Nelinvoimaa-alueella avoinna monilla eri aloilla ja monenlaisiin työtehtäviin, mutta sopivia työntekijöitä on vaikea löytää.
Osa työpesteistä on luonnollisesti sesonkiluonteisia ja toiset taas osa-aikaisia, mikä tuottaa työntekijöille epävarmuutta kokoaikaisesta työllistymisestä.
Toisaalta osa työvoimasta nimenomaan haluaa tehdä lyhyempää työviikkoa tai työskennellä esimerkiksi vain kesäisin, mutta työpaikat ja työntekijät eivät kohtaa.

Pienten kuntien akatemian toisessa keskustelutilaisuudessa keskitytään laajalla näkökulmalla työvoiman saatavuuteen pienissä kunnissa ja siihen, millaisilla koulutusratkaisuilla voisimme helpottaa yhteistä ongelmaa.
Keskustelutilaisuus on avoin kaikkien alojen ihmisille, koska tavoitteena on kartoittaa työvoiman tilannetta kaikissa kunnissa eli Joutsassa, Hartolassa, Pertunmaalla ja Sysmässä.
Tilaisuudessa ideoidaan uusia keinoja työllistämiseen ja mietitään, millaisia uusia, alakohtaiset ja fyysiset rajat ylittäviä paikallisia täsmäkoulutuksia voisimme järjestää alueella.

Voisimmeko yhteistyöllä luoda koulutuspaketin, jossa on mukana useita aloja – juuri niitä aloja, jotka meidän alueella kärsivät työvoimapulasta? Löydetäänkö räätälöidyllä, uudenlaisella koulutuspaketilla työvoimaan nimenomaan pieniin kuntiin? Onko koulutuspaketti järjestettävissä niin, että saamme neljän kunnan alueelta kasaan riittävän suuren opiskelijaryhmän?

Avoimeen keskustelutilaisuuteen kutsutaan mukaan yrittäjiä ja työnantajia, oppilaitoksia ja muita sidosryhmiä.
Tilaisuudessa on Gradia kertomassa oppisopimuskoulutuksesta ja muista koulutuspoluista, joissa työelämässä oppiminen on vahvasti mukana. Mukana on myös edustaja TE-hallinnosta.
Ohjelma täydentyy lähempänä ajankohtaa, mutta tilaisuuteen kuuluu myös työpajatyyppistä, vapaata ideointia aiheeseen liittyen.

Keskustelutilaisuus on torstaina 11.5.23 kello 13.-15.30 nuorisoseurantalo Honkalassa.
Osoite on Jousitie 27, 19650 JOUTSA.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen toivotaan 9.5.23 mennessä anne.lahikainen-aho@sysma.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesta erikoisruokavaliosta tilaisuuden kahvitarjoiluun liittyen.

Lämpimästi tervetuloa!