Tulossa Pop Up Ravintolapäivä la 28.8.
Julkaistu
Tulossa Pop Up Ravintolapäivä la 28.8. klo 11-15, ilmoittaudu mukaan!
Ravintolapäivä on yhden päivän pop-up ravintoloiden ”alueellinen juhlapäivä”, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan tai kahvilan minne itse haluaa.
Päivä on erinomainen mahdollisuus myös omasta ravintolasta haaveileville kotikokeille. Pop-up ravintola on helppo tapa testata konseptia ja sen vastaanottoa ilman suurempia riskejä ja -rahoitusta. Tapahtumaan voi osallistua yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa.
Ja huom! Sinun ei tarvitse huolehtia tapahtuman markkinoinnista, me huolehdimme sen puolestasi!
OHJEITA POP UP -RAVINTOLAN PERUSTAJILLE
- mukaan voi lähteä yksityinen henkilö tai henkilöt, joten toiminta ei voi olla elinkeinon harjoittamista.
- toimintaa koskevat elintarvikelain yleiset vaatimukset. Ravintolan/kahvilan pitäjällä on aina vastuu valmistamiensa ja tarjoilemiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta.
- asiakkaan pyynnöstä on kerrottava elintarvikkeen alkuperämaa sekä se, sisältävätkö hänen tarjoamansa elintarvikkeet allergiaa tai yliherkkyyttä (intoleranssia) aiheuttavia aineita.
- pitäjältä ei edellytetä hygieniapassia
- toiminnan on oltava niin vähäriskistä kuin mahdollista. Vähäriskisenä tai kohtuullisen vähäriskisenä elintarvikkeiden valmistuksena voidaan pitää esimerkiksi
- leipomista
- kinkku- tai juustovoileipien koostamista
- keitto-, pata- ja laatikkoruokien valmistamista ja niiden välitöntä tarjoilua
- saatu voitto on verotettavaa tuloa
- Vaikka toiminta ei olisi ammattimaista, siitä saamasi tulo on veronalaista ansiotuloa. Voit kuitenkin vähentää tulosta kulut, joita ravintolan pitämisestä on tullut – esimerkiksi ruokaostokset, jotka olet tehnyt ravintolaa varten.
- Pidä kirjaa tuloista ja menoista ja ilmoita saamasi voitot veroilmoituksella kohdassa:
muut ansiotulot. Lue lisää Veroviraston sivuilta
Tule mukaan toteuttamaan uudenlainen alueellinen Pop Up ravintoloiden juhlapäivä!