Tervetuloa Pop up -ravintolapäivän kohteisiin la 28.8. klo 11-15

Julkaistu

Pop up -ravintolapäivä 28.8.

Lauantaina 28.8 klo 11-15 vietetään ensimmäistä alueellista POP UP -ravintolapäivää, jolloin innostuneet kokkaajat perustavat kahvilan tai ravintolan oheisohjelmineen yhdeksi päiväksi. POP UP ravintolapäivän avulla kannustetaan kokeilemaan yrittäjyyttä

Sysmässä

Rautlahden luomutilan kahvilassa on tarjolla kasviskeittoa oman maan runsaasta sadosta ja herkullisia gluteenittomia leivonnaisia. Samalla on myös loistava tilaisuus tehdä vintage-kirppislöytöjä. Mitä tarjoilee kylän KARUin kokki Sysmässä (Askontie 2)? Se selviää lauantaina.

Hartolassa

Kustaantiellä avataan ravintolapäivän kunniaksi leipäbaari ja mehubaari. Kakran ja Vavesaaren tehtaanmyymälät ovat auki maistiaisin. Myynnissä mm. lettuja Vavesaaren hilloilla.
Herkuttelemaan kannattaa suunnata myös Kirveskoskentien Pubi 24/7 kakkukahvilaan.

Joutsassa

Kahvila Ylä-Tuvan vanhan tuvan tunnelmasta pääsee nautiskelemaan kahvi- tai teekupposen äärellä.
Maailmanlaajuisesti trendikkäitä kuplavohveleita erilaisilla kahvivaihtoehdoilla tarjoillaan Bubble Waffle-cafeéssa.

Toivakassa

Korsukahvila tunnelmallisella veteraanikorsulla, missä samaan aikaan on auki myös Pitäjäseuran ylläpitämä museoaitta.

Pertunmaalla

Pop up ravintola on avoinna Veljespirtillä, missä tarjolla satokauden kurpitsakeittoa. Samalla pääsee kurkkimaan Pertunmaan asumiskokeiluun, jossa esillä Lumuskodit ja Lapelland minitalot.
Pertunmaan ja Mäntyharjun rajalla Leskelä Highland -tilapäivässä nuorten pop up kahvilan pääherkkuna marjapiirakkaa. Suolaiseen nälkään grillissä kuumenee Reuben leivät täytteenä oman tilan savulihaa tai kasvistäyte. Ja tietysti paistumassa myös talon omaa makkaraa. Tilalla näet myös ylämaankarjaa ja vasikoita. Tilapuoti auki koko päivän, myynnissä myös leipää ja leivonnaisia!

POP UP ravintolapäivä -kokeilun järjestää Pienten kuntien elinvoimaa -hanke (Hartola, Joutsa, Pertunmaa, Sysmä) sekä Mahdollisuuksia ja massia -hanke (Toivakka-Joutsa). Toivotamme kaikki kävijät ja järjestäjät lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan!