Tekijöitä maatiloille -haku auki 2.5.2024 alkavaan koulutukseen

Julkaistu

Mistä ja miten tekijöitä suomalaisen ruokatuotannon alkulähteille? Tartuimme hankkeen avulla työvoimansaatavuusongelmaan yhdessä Etelä-Suomen lomituspalveluiden, TE-hallinnon, oppilaitosten, Melan ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Myös maatalousalalla työtehtävät ovat muuttuneet digitalisaation myötä. Alan imagon nostaminen sille kuuluvalle tasolle ja tietoisuuden lisääminen nykyaikaisesta maataloustyöstä on yksi ratkaisuista alan houkuttavauuteen.

Erilaisilla koulutusratkaisuilla voidaan myös saada uusia tekijöitä alalle. Tammikuussa avautui TE-hallinnon ja Salpauksen Tekijöitä maatiloille -koulutushaku, jossa maatilan töistä kiinnostunut pääsee tutustumaan alaan. Tutustumisen jälkeen koulutusta voi jatkaa Salpauksessa koko tutkinnon loppuun asti.

Tutkinnon jälkeen työllistyminen on mahdollista Etelä-Suomen lomituspalveluille, suoraan maatiloille tai yrittäjäksi.

Osallistuminen koulutukseen on mahdollista työvoimapoliittisena koulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena eläintenhoitajaksi tai maaseutuyrittäjäksi.

Toukokuussa alkavasta koulutuksesta on tulossa TE-hallinnon TE-live 6.2.2024.

Koulutukseen ja Etelä-Suomen lomituspalvelujen työmahdollisuuksiin pääsee tutustumaan myös Nelinvoimaa Rekry- ja elinvoima -toreilla, jotka käynnistyvät 24.1.24 klo 13.-15. Joutsan Nuorisoseurantalolla (Jousitie 27).

Lisätietoja:

Pienten kuntien akatemia -hanke (www.nelinvoimaa.fi): projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho, anne.lahikainen-aho@sysma.fi, 044 713 4595

Etelä-Suomen lomituspalvelut: lomituspalvelujohtaja Taina Blomqvist, taina.blomqvist@sysma.fi, 044 713 4514

Salpaus, lehtori Miia Mäkijouppila, miia.makijouppila@salpaus.fi tai 044 708 0591