Potkua yrittäjyyteen -kiertue kokosi yrittäjyydestä kiinnostuneita matalalla kynnyksellä

Julkaistu

Pienten kuntien elinvoimaa -hankkeen projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho, markkinointiasiantuntija Leena Paananen sekä Itä-Häme opiston rehtori Tiina Marttinen kiersivät jokaisessa Nelinvoimaa -kunnassa Potkua yrittäjyyteen- kiertueen tiimoilta.

Jokaisessa Nelinvoimaa alueen kunnassa (Hartola, Joutsa, Pertunmaa, Sysmä) järjestettiin kaksi Potkua yrittäjyyteen- tapahtumasarjan keskustelutilaisuutta marraskuun aikana. Tämän jälkeen projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho oli jokaiseen koulutukseen osallistuneeseen henkilökohtaisesti vielä yhteydessä.

Maaseutukehitys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Seppälä ja K-S Yritysidean yritysneuvoja Eija Broman.
Leena Paananen, Sysmän yrittäjien puheenjohtaja ja yrittäjä Mia Tommola sekä matkailualan asiantuntija, yrittäjä Päivi Koskela.

Mielenkiintoiset tilaisuudet tarjosivat tietoa, ajattelemisen aihetta, vinkkejä ja verkostoitumista yrityksestä vasta haaveileville tai jo yritystoimintansa aloittaneille. Tilaisuuksissa tehtiin tunnetuiksi myös yritysneuvontaa antavia tahoja. Viesti oli, että neuvontaa eri tilanteisiin on saatavilla ja yksin ei kannata jäädä missään vaiheessa.

Kauko- yritysneuvontahankkeen yritysaktivaattori Joonas Karhinen kertoi Päijänne-Leaderin tarjoamasta tuesta alueen yrityksille.

Uudenlaisella keskustelevalla, kokemuspohjaisella ja sparrauskenomaisella tulokulmalla saatiin nostettua hyviä vinkkejä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kevytyrittäjyys on helppo ja mutkaton tapa
kokeilla oman yritysidean toimivuutta myös työttömänä ollessa.

Pitkänlinjan markkinoinnin asiantuntija Leena Paananen antoi vinkkejä oman tuotteen tai palvelun testaamiseen ja edelleen kehittämiseen – Perusta muutaman hengen asiantuntijaraati ja kuuntele heidän ajatuksiaan.

Paikallisesti toteutetut tilaisuudet muodostivat kuntiin ja alueelle hyvän verkoston toimivalle yhteistyölle. Itä-Hämeen opisto ja alueen yrittäjäyhdistyksien kanssa on kehitteillä toimenpiteitä ja koulutusta, joilla alkavien ja uusien yrittäjien toimintaa voitaisiin tukea jatkossakin. Tähän koulutuksen kehittämistyöhön on ajateltu myös hankerahoitusmahdollisuutta.

Uusyrityskeskuksen Heli Tavasti kehotti olemaan yhteydessä matalalla kynnyksellä. Myös omistajanvaihdoksiin perehtyneen Helin takaa löytyy paljon myynnissä olevia yrityksiä laidasta laitaan niille, joita yrittäjyys kiinnostaa.
Yrityksen perustamisoppaasta voit lukea muun muassa millainen liiketoimintasuunnitelma sinulla tulisi olla, mistä voit saada rahoitusta yrityksellesi ja miten yrityksen rekisteröinti tapahtuu. Voit ladata omasi sähköisenä täältä.

Kiitos tilaisuuksissa mukana olleille ja kiitos myös toteutuksessa mukana olleelle Itä-Hämeen opistolle.

LISÄTIETOA:
Hartolassa yrityksen perustamisneuvontaa ja yritystoiminnan kehittämiseen saa apua Ladecista ja Päijänne-Leaderista
Pertunmaalla yrityksen perustamisneuvontaa saa apua Mikkelin seudun Uusyrityskeskuksesta ja yritystoiminnan tukiasioissa neuvoa saa Päijänne-Leaderista.
Sysmässä yritysten perustamisneuvontaa ja -kasvupalveluita antavat Etelä-Suomen ProAgria ja Päijänne-Leader
Joutsassa tukea antavat mm. Keski-Suomen Yritysidea ja Joutsan kunnan elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki. Myös Leader Maaseutukehitys ry voi tukea rahoitusasioissa. Osuuskuntayrittäjyyttä voi kokeilla Osuuskunta Siniwuokon kautta, jonka toimintaan voi osallistua myös naapurikunnista.