Nelinvoimaa työ- ja elinvoimatorit ruuhkauttivat kylän raitin hetkeksi

Julkaistu

Ensimmäinen Nelinvoimaa työ- ja elinvoimatori kiertue Joutsa-Sysmä-Pertunmaa-Hartola järjestettiin alkukevään aikana. Tapahtumissa pääsi tutustumaan työnantajiin ja yrittäjiin, sekä muihin sidosryhmiin kolmen maakunnan alueelta.

Näytteilleasettajia neljään tapahtumaan saatiin yhteensä lähes sata. Paikallisesti TE-toimiston, kunnan ja hankkeen järjestämillä tapahtumilla oli tilausta, kävijämäärät ja tunnelma yllättivät positiivisesti. Halusimme tehdä paikallisesti työn ja yrittämisen mahdollisuuksia tutuksi ja tarjota kohtaamisia. Palautteen perusteella onnistuttiin, jotkut tapaamisista johtivat myös työhaastatteluihin ja työllistymiseen. Myös näytteilleasettajien verkostoituminen koettiin antoisaksi ja yhteistyötä edistäväksi.

Joutsan nuorisoseurantalo tarjosi hyvät puitteet työ- ja elinvoimatorille.

Kiertue käynnistyi 26. tammikuuta Joutsan nuorisoseurantalolta, joka alkoi täyttyä kävijöistä heti tapahtuman alkumetreiltä lähtien. Myös Joutsan ukrainalaiset löysivät hyvin paikalle työtä hakemaan. Keski-Suomen TE-toimiston vetämässä paneelissa keskustelivat Etelä-Suomen lomituspalvelut, MTK Keski-Suomi, Jukolan Juusto ja Salpaus. Kahvituksesta vastasi Toivakka-Joutsa 4H -yhdistys ja taustamusiikista Pepe Niilahti.

Sysmän Kirjakulmassa järjestettiin työ- ja elinvoimatori ystävänpäivänä.

Ystävänpäivänä 14.2. kiertueemme rantautui Sysmän Kirjakulmaan Hämeen TE-toimiston ja Sysmän kunnan pääavustuksella. Sysmän Yhteiskoulun Elina Yli-Talosen musiikki ja Satu Rannan ystävänpäivämunkkikahvit nostattivat tilaisuuden tunnelman lähes kattoon asti.  Etelä-Suomen lomituspalvelut ja Salpaus kertoivat Tiloille töihin -koulutusmahdollisuudesta yhdessä alalle valmistuneiden opiskelijoiden kanssa.

Työ- ja elinvoimatori tuotiin Pertunmaan Jokituvalle 22. helmikuuta.

Pertunmaalla kokoonnuttiin 22. helmikuuta Jokituvalle, pääjärjestäjinä kanssamme toimivat Etelä-Savon TE-toimisto, Mikkelin seudun kuntakokeilu ja Pertunmaan kunta. Työmahdollisuuksia, yrittäjyyttä sekä Tiloille töihin -koulutusmahdollisuutta tehtiin myös Jokituvalla tutuksi. Paikalla oli myös Salla Husu kertomassa omakohtaisia kokemuksiaan maatilalla työskentelystä sekä Etelä-Savon MTK ja Pro Agria. Tarjoilut hoituivat ammattitaidolla Pertunmaalle paluumuuttaneen Kirsi Törmäsen Kirsin juhlat pitopalvelun avulla.

Hartolan työ- ja elinvoimatori keräsi kävijöitä Itä-Hämeen Opistolle.

Upeat puitteet 6. maaliskuuta Nelinvoimaa työ- ja elinvoimatorikiertueen päätökselle tarjosi Hartola ja Itä-Hämeen opisto. Pääyhteistyökumppanina olivat Hartolan kunta ja Hämeen TE-toimisto. Tilaisuuden aluksi Natalia Kaasinen opistolta viritti pianomusiikillaan tunnelmaa ja Hartolaan auton tuoma Riitta Saarikangas evästi kaikkia meitä innostuksen merkityksestä niin elämässä, työnhaussa kuin yrittäjyydessä. Itä-Hämeen opiston oppilaskunta hoiteli tarjoilut mallikkaasti.

Yhteenvetona todeten, Työ- ja elinvoimatorit tarjosivat paljon paikallisia työmahdollisuuksia ja eteenpäin vieviä kohtaamisia. Kiitos ihan kaikille yhteistyökumppaneille ja kävijöille mukana olosta!

Teksti: Anne Lahikainen-Aho, PKA-hanke
Kuvat: Minna Kekkonen, Anne Lahikainen-Aho ja Nuorten työpaja Signaali