Lähellä lähihoitajaksi, koulutukseen haku avoinna

Julkaistu

Meillä oli ratkaistavana ongelma

Nelinvoimaa kunnissa on pulaa osaavista työntekijöistä monella alalla. Erityisesti lisäkäsiä tarvitaan hoiva-alalle ja etenkin vanhustyöhön.

Näin aloitimme ratkaisemaan ongelmaa

Tähän tietoon pohjautuen aloimme keväällä työnantajien, oppilaitosten ja TE-hallinnon kanssa räätälöidä pienten reunakuntien työssäkäyntialueelle soveltuvaa koulutusta, millä ratkaistaan työvoiman saatavuutta. Ylimaakunnallisella koulutusyhteistyöllä koulutus tuodaan alueella toteutettavaksi, minkä uskotaan madaltavan osallistumiskynnystä. 

Tässä olemme nyt

Suunnittelu- ja yhteistyö toimijoiden välillä on edennyt loistavasti ja haku Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän alueella toteutettavaan lähihoitajakoulutukseen on avoinna (28.9.-27.11.2020) TE -hallinnossa ja Gradiassa. Koulutus toteutetaan Gradian ja Salpauksen yhteistyönä. Tutkintoon johtavan koulutus kahden oppilaitoksen toteutuksella on myös valtakunnallisesti uudenlainen tapa tuottaa koulutusta.

Kevään ennakkomarkkinoinnin ja syyskuun koulutusinfojen perusteella, tiedämme alustavasti koulutuksen kiinnostavan myös hakijoita. Lopullinen hakijoiden määrä selviää marraskuun lopussa, jonka jälkeen laadun takaamiseksi kaikille hakijoille toteutetaan alalle soveltuvuuden arviointi. 

Tähän olemme matkalla

Lähellä lähihoitajaksi valitut opiskelijat ovat selvillä joulukuussa, minkä jälkeen tapahtuu työnantajien ja opiskeluun valittujen matching. Koulutukseen valituilla tulee olla työssäoppimispaikat tiedossa koulutuksen käynnistyessä, koska koulutusmalli pohjautuu myös työssä oppimiseen.

Koulutus käynnistyy 18.1.2021 edellytyksellä, että koulutukseen hyväksyttyjä on vähintään 15. Opinnot koostuvat alueella toteutettavasta lähiopetuksesta, etäopinnoista ja työssäoppimisesta. Opintoihin sisältyvät lähiopetuspäivät järjestetään alueella. Mallin avulla lähihoitajatutkinnon voi suorittaa joustavasti puolessatoista – kahdessa vuodessa, riippuen hakijan aiemmasta koulutus- ja työtaustasta. Opintoihin osallistuville on hyvät mahdollisuudet työllistyä alueelle jatkossa.


Lähellä lähihoitajaksi, koulutukseen haku

Gradian ja Salpauksen yhteistyönä järjestämä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon johtava koulutus toteutetaan Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän alueella tiiviissä yhteistyössä alueen työnantajien kanssa. Koulutus suuntautuu ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalaan.

Koulutuskuvaus (pdf)

Koulutukseen hakuaika on 28.9.-27.11.2020 ja hakea voi TE-hallinnon ja Gradian kautta.

Jos olet työtön työnhakija, hae koulutukseen tästä

Muut hakevat koulutukseen tästä

Kaikki hakijat osallistuvat pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin etäyhteydellä 10.-11.12.2020. Tiedot valinnoista saadaan viimeistään 21.12.2020 mennessä.

Koulutus käynnistyy 18.1.2021 ja lähiopetus toteutetaan alueella.

Aloita lähihoitajaopinnot lähellä.

Tällä koulutuksella töitä riittää ja jokainen työpäivä on taatusti merkityksellinen!