Kahvilakilpailun voitti Pertunmaan torikahvila – yllättyneet yrittäjät sanovat, että järvimaisema vetoaa suomalaisiin

Julkaistu

Pertunmaan torikahvila sijaitsee hienoissa järvimaisemissa. Kuva Sammy Virtanen.

Kesän piristykseksi järjestetty kahvilakilpailumme päättyi viime viikolla. Facebookissa ja Instagramissa ääniä sai yhteensä kaksitoista eri kahvilaa ja voittajaksi eli Nelinvoimaa-alueen parhaaksi kahvilaksi valittiin Pertunmaan torikahvila!

Kilpailu oli tiukka ja erityisesti toiseksi sijoittunut Karoliinan kahvimylly oli hyvin lähellä voittoa. Paljon ääniä saivat myös sysmäläinen Lintan kammari ja hartolalainen La kar de mumman Herkkukammari.

Pertunmaan torikahvilan yrittäjät Kukka Vihavainen ja Maarit Nikkinen ovat yllättyneitä ja iloisia voitostaan.
– Huisia! Aika uskomaton juttu, että meidän kesäkahvila voittaa, kun mukana oli monia, hienoja kahviloita, jotka toimivat ympäri vuoden. Kiitos kaikille äänestäjille!

Pertunmaan torikahvila sijaitsee nimensä mukaisesti torilla, kunnan omistamassa rakennuksessa. Tori on aivan järven rannassa, joten kahvilasta avautuu hieno, suomalainen järvimaisema.
– Paikka on todella hieno. Pertunmaalaisten kannattaa olla ylpeitä, että kunta on rakentanut näin hienon kahvilan upealle paikalle, yrittäjät sanovat.

Valoisien sisätilojen lisäksi Pertunmaan torikahvilassa on iso terassi. Kuva Sammy Virtanen.

Vihavainen ja Nikkinen ovat pyörittäneet toimintaa kolme kesää.
Kaikki suolaiset ja makeat tarjottavat leivotaan itse Mäntyharjussa, yrittäjien toisessa kahvilassa Kaneliässässä, ja tuodaan aina tuoreina Pertunmaalle.
– Ehkä meidän pullillakin on merkitystä, mutta kyllä järvimaisema vetoaa suomalaisiin. Sekä pertunmaalaiset että kesäasukkaat ovat ottaneet paikan omakseen, kiitoksia siitä. On ollut aina olo, että kahvilasta tykätään.

Pertunmaan torikahvilan, Karoliinan kahvimyllyn, Lintan kammarin ja Herkkukammarin lisäksi kahvilakilpailussa ääniä saivat Kotikahvila, Tiinan kahvila, Kahvila Avilla, Taukotupa Hartola, Meijerin Liiteri, Sysmän Neste, kahvila vanha sauna ja Sysmän matkabaari.

Ehkä meidän pullillakin on merkitystä, mutta kyllä järvimaisema vetoaa suomalaisiin. Sekä pertunmaalaiset että kesäasukkaat ovat ottaneet paikan omakseen.

Kukka Vihavainen ja Maarit Nikkinen

Kilpailuun osallistujien kesken arvottiin lahjakortti omaan suosikkikahvilaan. Kommentteja tuli 79, joista 70 Facebookin puolelle. Arvonnassa lahjakortit voittivat Sirpa Salonen, Lasse Vilander, Inkeri Lehtonen ja Leena Ruotsalainen.

Parhaiksi perusteluiksi Nelinvoimaa-raati valitsi Heli Paalasen kommentin, joka meni näin: ”Karoliinan kestikievari. Taattua laatua ympäri vuoden! Kesällä viihdyn myös Cafe Meijeriliiterin kauniissa miljöössä kausileivonnaisista nauttien.”

Vaikka kesäkahvilat ovat tärkeitä, niin elämää alueella on ympäri vuoden – siksi siis Helille bonus-palkinto eli viides lahjakortti. Lisäksi oli mukavaa, että Heli löysi kaksi suosikkikahvilaa alueelta, vaikka viralliseen pistelaskuun pääsi vain toinen.

Hartolassa, Joutsassa, Pertunmaalla ja Sysmässä on valtava määrä ihania kahviloita, joissa kaikissa suosittelemme vierailua kesän aikana!

Pertunmaan torikahvila palvelee kesäkahvilana eli on avoinna toukokuusta syksyyn. Kuva Sammy Virtanen.