Elinvoimaista vuotta 2024!

Julkaistu

Vuosi on vaihtunut uuteen. Talvista, kylmää ja kaunista. Innostuneena ja odottavaisena alkaneesta vuodesta työmme jatkuu Pienten kuntien akatemia -hankkeen avulla. Lupaamme paikallisen hyvän esille tuomisen olevan meille vuonna 2024 sydämen asia.

Asukkaat, erilaiset työnteon mahdollisuudet, yrittäjyys ja yhteistyö, sekä koulutusmahdollisuudet ovat toimintamme kärkeä. Tässä alkuun jo tiedoksenne alkuvuoden koulutusmahdollisuuksia ja yhteisiä tapahtumia, joihin toivotamme kaikki mukaan.

Yrittäjyyden -ammattitutkinto koulutusta alueella

Yrittäjyys ja yritysten välinen yhteistyö takaa palveluita myös pienissä kunnissa. Toteutimme syksyllä -23 yhteistyössä Gradian ja Itä-Hämeen opiston kanssa matalan kynnyksen yrittäjyyskoulutusta. Koulutus saa jatkoa helmikuun alussa alkavalla Yrittäjyyden ammattitutkinto -koulutuksella, jonka Gradia tuo paikallisella toteutuksella alueelle. Koulutus on suunnattu sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille että jo toimiville yrittäjille oman liiketoiminnan edelleen kehittämiseen ja verkostoitumiseen. Haku on käynnissä ja vielä ehtii tammikuun alun aikana ilmoittautua mukaan.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet Yrittäjyyden ammattitutkinto

liisa.marin@gradia.fi tai 040 341 6319

Tekijöitä maatiloille -koulutushaku käynnistynyt

Lähiruoka koko toimitusketjuineen on yksi alueemme mahdollisuuksista ja vetovoimatekijöistä. Tarvitsemme lisää tekijöitä maatilojen töihin ja lomituspalveluihin, ihan tulevaisuuden huoltovarmuuskin huomioiden. Tähän tartuimme viime vuonna etsimällä sopivaa koulutusratkaisua Salpauksen, TE-hallinnon ja Etelä-Suomen lomituspalveluiden yhteistyönä.

Ilolla ilmoitamme, että tammikuun alkajaisiksi on käynnistynyt Tekijöitä maatiloille -koulutushaku, jonka avulla maatilan töistä kiinnostunut pääsee tutustumaan tilojen töihin. Koulutusta voi jatkaa Salpauksessa koko tutkinnon loppuun asti. Osallistuminen on mahdollista työvoimapoliittisena tai omaehtoisena koulutuksena eläintenhoitajaksi tai maaseutuyrittäjäksi. Tutkinnon jälkeen työllistyminen on mahdollista Etelä-Suomen lomituspalveluille, maatiloille tai yrittäjäksi.

Yhteydenotot ja lisätietoja: miia.makijouppila@salpaus.fi tai 044 708 0591

Tulossa Nelinvoimaa rekry- ja elinvoimatorit

Tulevilla Nelinvoimaa -toreilla tehdään paikallista hyvää tutuksi ja tunnetuksi uudella tavalla. Rekry- ja elinvoimatorilla pääsee tutustumaan alueen työnantajiin, yrittäjiin, kuntien toimijoihin, muihin yhteistyökumppaneihin ja palveluntarjoajiin, sekä kuulemaan TE-palveluiden tarjonnasta. Oppilaitokset tekevät tutuksi opiskelumahdollisuuksiaan ja alueen rahoitus- ja yrityspalveluiden tuottajat omia palveluitaan.

Toreille on tulossa paljon muutakin mielenkiintoista ja yllätyksellistä ohjelmaa ja tilaisuudet ovat avoimia kaikille asukkaille. Seuraa sivustojamme, lisätietoa tapahtumista ja ohjelmasta Nelinvoimaa rekry- ja elinvoimatorit.

Hyvien asioiden ja tapahtumien sekä yhteistyön vuotta 2024 toivotellen!

Olethan elinvoima-asioissa rohkeasti yhteydessä tänäkin vuonna!
Anne Lahikainen-Aho, projektipäällikkö PKA-hanke
anne.lahikainen-aho@sysma.fi , 044-7134595