Alueen työnantajat isossa roolissa alkavassa lähihoitajakoulutuksessa

Julkaistu

Uudenlainen lähihoitajakoulutus käynnistyy 18.1.2021 Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän kuntien alueella. Koulutuksella haetaan ratkaisua alueen hoitajapulaan. Koulutus suuntautuu ikääntyvien hoitoon ja kuntoutukseen. Koulutuksen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Gradia ja Salpaus. Myös lähiopetus toteutetaan alueella.

Tärkeässä roolissa koulutusmallissa ovat työnantajat, sillä suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikoilla. Koulutusta on valmisteltu oppilaitosten, työnantajien, kuntien ja TE-hallintojen yhteistyönä.

Opiskelut aloittaa 27 henkilön ryhmä, joka valikoitui 40 hakijan joukosta alalle soveltuvuusarvioinnin perusteella. Kun koulutus käynnistyy maanantaina, jo keskiviikkona 20.1 opiskelijat suuntaavat työssä- oppimispaikoilleen. Työssäoppimispaikkoina toimii 13 yksityisen, julkisen ja 3.sektorin toimijaa alueelta. Opiskelijoiden toivotaan työllistyvän työssäoppimispaikkoihinsa jo koulutuksen aikana.

Työssäoppimispaikat ja aloittavat opiskelijat kunnittain

Hartola (4 opiskelijaa): PHHYKY Hartolan kotihoito, Attendo Kotisalo, Esperi Hoitokoti Päivälehto

Joutsa: (13 opiskelijaa) Mehiläinen Omakoti Kartano, Attendo Erkinpuisto, Joutsan palvelukoti, Esperi Hoivakoti Kaari, Joutsan kunnan kotihoito, Palvelukeskus Jousi, Huuponhovi

Pertunmaa (2 opiskelijaa): ESSOTE Pertunmaan kotihoito

Sysmä (8 opiskelijaa): Attendo Hoivakoti Kaisla, Terveystalo Sysmän kotihoito

Koulutus on osa Pienten kuntien elinvoimaa ESR-hanketta, jonka avulla haetaan ratkaisuja, miten työllistymistä ja työvoiman saatavuutta voidaan parantaa pienten reunakuntien työssäkäyntialueella.  

Lisätietoja:     

Pienten kuntien elinvoimaa -hanke:
Anne Lahikainen-Aho, projektipäällikkö
anne.lahikainen-aho@hartola.fi
044 743 2254
www.nelinvoimaa.fi

Gradia:
Krista Hanski, asiakkuuspäällikkö
krista.hanski@gradia.fi
040 3415191

Salpaus:
Sirpa Vannula, lehtori
sirpa.vannula@salpaus.fi
0447080383